Kiaušinių dažymas šilku

                   Galiu pasakyti, kad šis margučių dažymo variantas man jau seniai kėlė susidomėjimą, tik niekur nerasdavau detalesnio aprašymo. O štai pagaliau atėjo ta diena, kai jį radau, tik žinoma teko išsiversti. O vėliau jau mačiau pasipylė ir lietuviški aprašymai, na čia kaip visada :)
                  Taigi, šiam marginimui reikės:
                  Šilko gabalėliai (tinka nenaudojami vyriški ir būtinai margi kaklaraisčiai) būtinai 100 proc. šilkas;
                  Paprasto audinio gabalėliai;
                  Siūlai;
                  Balti žali kiaušiniai (nevirti);
                  Vanduo;
                  Actas;
                  Druska (į vandenį);
                  Žirklės.
                 Marginimo procedūra:
                 Nuplaukite kiaušinius, nusausinkite. Iš šilkinio audinio pašalinkite siūles, pamušalus (jei yra). Apsukite kiaušinį šilkiniu audiniu, jį apjuoskite tvirtai siūlu daug kartų, ir dėkite į kitą paprastą audinio gabalėlį, taip pat tvirtai apsukdami siūlu. Kiaušinius dėkite į vandens tirpalą (actas 2 valg. šaukšt., šaukštas be kaupo druskos, vanduo 1 l). Turi pilnai apsemti. Puodas su kiaušiniais turi užvirti, tada dar pavirkite apie 20 min. Tada kiaušinius atvėsiname palaikydami tam pačiam vandenį, o jeigu neturite kantrybės, galite pakišti juos po šaltu vandeniu :)
                 Pagaliau galite išvynioti margučius, ir kad jie atrodytų dar gražesni, į juos įtrinkite lašelį augalinio aliejaus, tuomet gražiai blizgės. Džiaukitės gautu rezultatu, ir puoškite jais Velykų stalą. 










Idėjos nuotraukos iš čia.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nerealios idėjos sodo ar kiemo grožiui :)

Kalėdiniai žibintai